7.6.2010

Häiden ajankohta ja paikka

Meillä haluttaisi tunnelmalliset syyshäät. Ruskaa, lehdet kirjavia, kynttilöitä, hämärää, lämpöä.
Itse ehdotin sulholle aluksi elokuuta. Nyt viime vuosina meillä ainakin täällä on ollut aina tosi hyvä kesäsää. Siis kesä on parhaimillaan aina elokuun alusta puoleen väliin, jopa syyskuuhun.
Täten voisi mahdollisesti viettää kivat ulkoilma sisätila häät.Äitini ehdotti että viettäisimme häitä mummoni luona, joen rannalla olevalla tontilla. Mummun talossa on kaksi isoa huonetta tai tilaa, joihin mahtuisi väkeä, ja ulos voisi laittaa ison teltan pystyyn. Tykkään ajatuksesta, sillä pienestä pitäen mummon paikka oli maailman paras maailmassa. Mutta minulle tulee heti epäilys, jos onkin tuulista, ukkosta, vettä sataa, kylmää. Mihin ihmiset sitten laitetaan? Jos kuitenkin tulee yli 60 ihmistä. En osaa kuvitella montako ihmistä on 60, siis millaisen tilan he vievät. Ja ei mummun tykö sisälle yhteenkään tilaan saa niin montaa, on siellä sitä vuosien aikana kertynyttä tavaraa kuitenkin sen verran.
Siksi haluaisin jonkun juhlapaikan. Silti kaipaan senkin olevan lähellä luontoa, että lapset voivat kirmata menemään jos tahtovat. Ja siellä, minne tahtoisin häämme, voisi olla ympäri vuoden.
Mutta siinä taas arvelluttaa kun se tila on niin ISO. Voiko se olla liiaan, tökerön iso? Argh. Enkä tiedä kuinka iso vuokra sillä on, tuttuni sano että se on kallis paikka. No mikä hänelle on se kallis?Laitan pari kuvaa jotka ONNISTUIN löytämään kyseisestä juhlapaikasta.

Tässä siis on Simonpirtti

Onko liian iso vajaalle 70 ihmiselle? Nuo vihreät tuolit eivät kovinkaan hurmaa, vaikka se on yksi mieliväreistäni. Tuolla on tehty vastikään remonttia, joten vessat ja keittiö on kunnossa, ja näin muuten.

Toinen vaihtoehto jota harkitsen myös (puhun näistä kuin päättäisin yksin kaikesta, keskustelemme kuitenkin sulhon kanssa näistä ja päätämme yhdessä :)) on aivan Kemin keskustassa. Jos katsoitte Satuhäät ohjelman jaksoa jossa oli nainen joka oli pyörätuolissa, Ulla-Maija, niin heillä oli häät kyseisessä paikassa. Eli Kemin Leipätehtaalla.
Heistäkin oli näköjään kuva tuolla Leipätehtaan sivuilla :)

Leipätehtaalla maksaa viikonloppu 450 €, siihen sisältyy kaikki äänentoistolaitteet jne ja pöytäliinat. Ja titenkin tuolit ja pöydät jotka heillä on siellä. Melko edullinen.
Mites olis? Tuo Leipätehtaan tilat ovat enemmän modernimpia ja siistimmät tuohon Simonpirttiin verrattuna, mutta pienemmät ja tosiaan ihan keskustan vieressä. Ei kaukana meidän asuinpaikalta :D Tuolla ei ole sitä pihaa, ja ympärillä on mielin määrin vanhuksia, pelvelutaloa jne. Ja pihaa hyvin hyvin vähän.

Vihkimisen suhteen sijainnilla ei ole väliä, koska meitä ei vihitä kirkossa. Ei tule sitä ihmisten liikuttelua.

Noh, mitäs mieltä? Ooh, itse ei osaa sanoa. Jotenkin tuntuu ettei vieläkään oikein natsaa kumpikaan noista. Tietenki mieli voi muuttua, jos ja kun näkee nuo tilat paikanpäällä. Siis molemmissa paikoissa olen ollut, pirtillä vuonna muusi ja nakki, Keelya 4 wee, ja leipätehtaalla joskus 5 vuotta sitten.

Ooh, tulisipa jotain kivaa vastaan!

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä toi ensimmäinen vaihtoehto on jotenkin juhlavampi. En syttynyt ollenkaan tuon Satuhääohjelmassa olleen parin juhliin, sillä mielestäni tila oli tylsä. Myös se, että bändi jouduttiin sijoittamaan johonkin takanurkkaan kuulosti hieman oudolta. Ensimmäinen vaihtoehto näyttää mielestäni oikein kivalta ja hienolta ja sen saa varmasti oikein juhlavaksi somistuksella!!

  Se piti vielä sanoa, että mielestäni kannattaa ehdottomasti järjestää niinkin isot juhlat kuin häät muualla kuin kotona. Säästyy valtavalta ylimääräiseltä stressiltä, kun ei tarvitse miettiä kodin siivousta ja laittoa kaiken muun hässäkän ohella!

  VastaaPoista
 3. Juu, niinkuin tekstissä mainitsin, tykkään enemmän tuosta pirtistä, se kun on tilava ja "maanläheisempi".
  Ja jos uhlat järjestäisimme mummoni luona, niin jo siinä stressaa mummonki puolesta ja kun toisen kotona jotain noinkin isoa hössötetään.

  VastaaPoista