23.5.2010

Naisellisuus

En ole mitenkään kauhean naisellinen. Olen aina ollut sellainen poikatyttö ja vastustan yhteiskunnan asettamia pakoitteita naisille, millaisia heidän pitäisi olla.
Erityisesti sheivaaminen ärsyttää minua aivan suunnattomasti. Joo naisilla kasvaa karvaa kainaloissa, käsissä, jaloissa, naamassa, ja noh siellä. Niin kasvaa miehilläki, vielä enemmän!

Muistan ala-asteella kun joku luokkakavereistani sanoi minulle että hyi, miksi en ajele kainalokarvoja. Sillon heräsin ensimmäistä kertaa siihen että minusta oli tulossa nuori nainen. Rintani olivat kasvanee, karvaa oli kasvanut mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Ja painoni alkoi vaivata minua. Siitä lähtien olen aina "laihduttanut". Ylä-asteella sheivailin jopa käsivarsieni karvoja! Onneksi ymmärsin lopettaa sen ajoisa, ennen kuin nekin aivan tummuivat.
En ole koskaan meikannut itseäni. Muutaman kerran kaveri tai sisko on meikannut leikkien tai nykyään juhlien vuoksi. Itse en ole tahtonut alkaa meikkaamaan, koska pelkään että jään siihen riippuvaiseksi, huomaan että olen oikeasti ruma, enkä enää ikinä voi poistua kodistani ilman että puuteroin naamaani.
Minulla on jo tarpeeksi ollut paineita painoni vuoksi kun olen niin läski.

Perusluonteenikin on poika. Tykkään poikien jutuista, ja en oikein innostu tyttöjutuista.
Nyt kuitenkin kun tunnen oikeasti aikuistuneeni, olen taas kiinnostunut pohtimaan omaa ulkonäköäni. Haluaisin olla hoikka ja sporttinen, osata meikata silloin tällöin siedettävästi ja näyttää sivältä mekossa. Olla naisellinen.

Mutta minulla on ongelma. En osaa! Esimerkiksi kulmakarvani. En ole uskaltanut itse nypiä niitä millään tavalla. Päätin sitten mennä kosmetologille, ja maksaa sen 11 euroa, että ammattilainen nyppii kulmani, ja näyttää "mallia". Tässä on tulos:Nyt epätoivoisesti yritän pitää kulmani tässä mallissa. Meinasi jo paniikki tulla kun huomasin osan karvojen jo kasvaneet, ja äkkiä pinsetit kouraan.
Ja kuten voi huomata minulla on IIIHANAT tummat lehmänripset. Näin äitini sanoja lainatakseni. Itsellä ärsyttää ripsissäni se kun ne harottavat miten sattuu, ja ajoittain olen repimässä niitä silmäluomen alta.

Tämä oli ensiaskeleeni kohti naisellisuutta. Tällä kertaa.

Jos jollakin on jotain kerrottavaa minkälainen meikki tai millaiset silmät tai kasvon muotoni ovat, kertokaa. Minä en tiedä mitään muuta kuin että olen tasapaksu pullaposki :D

3 kommenttia:

 1. Kannattaakin nyppiä kasvavia kulmakarvoja heti sänkenä, niin näkee mistä pitää nyppiä, joten pysyvät muodossa! Kannattaa kääntää ripsiä ripsientaivuttimilla, vaikka ei ripsaria laittaisikaan. Voit käyttää jotain kevyttä meikkivoidetta ja sipaista vähän aurinkopuuteria posken korkeimpaan kohtaan. Sulle varmaan sopisi ainakin violetin ja ruskean sävyiset luomivärit!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia nauvoista!
  Juu ripsentaivuttimet ostinki tuossa kevään aikana :D Noita meikkejä pitää ensikerralla mennä tutkiskelemaan cittarin kosmetiikkaosastolle, jonka yleensä kierrän kaukaa. Olen tuntemattomilla vesillä :D

  VastaaPoista
 3. Hei, tunnistin itseäni tästä kirjoituksesta. :) Sen vuoksi olen "luovuttanut päävastuun" ulkonäöstäni ammattilaisille. Suosittelen tätä samaa muille mämmikourille. :D Eli jo se, että käy kampaajalla ja kosmetologilla vie paljon huolia pois. Silloin on tukka ja naama aina kuosissa. Eipä siitä meikkaamisesta kannata niin suuria paineita ottaakaan, jos perusasiat ovat kunnossa. Läskiin auttaa vain liikunta ja ruokavalio, johon saa myös apua paikalliselta kuntosalilta. :) Kyllä se siitä! Häissä pääasia on se, että näyttää omalta itseltään. Muuten voi myöhemmin kaduttaa jos ei ole ollut omalle itselleen uskollinen ts. kuvista tuijottaa vieras ihminen. Eli tuo omat parhaat puolesi esille olemalla oma paras itsesi! Se toimii aina. ;)

  VastaaPoista